USEIN KYSYTTYÄ

Miten saan tuotokseni arvioitavaksi?
Ota yhteyttä osoitteeseen mikko (at) tuoreetplatat piste fi.

Miksi päivitystahti on hidas / epäsäännöllinen?
Tuoreet Platat päivittyy sitä mukaa, kun levyjä saapuu arvosteltavaksi. Sivusto pyörii talkoopohjalta, joten myös opiskelu- tai työkiireet voivat olla osasyyllisiä julkaisutahdin rytmiin.

Miksi levyä X ei ole arvosteltu?
Luultavasti siksi, ettei sitä ole lähetetty arvosteltavaksi. Tuoreet Platat pyörii nimittäin normaalin käytännön mukaan: artisti/levy-yhtiö lähettää arvostelukappaleen ylläpitäjälle ja tämä arvioi sen. Toisin kuin lukuisissa muissa medioissa, kaikki levyt todella arvostellaan.

Mitä promolevyille tapahtuu arvioinnin jälkeen?
Albumeista saadut ilmaiskappaleet ovat tämän harrastuksen ainoa palkka. Jokainen sivustolle lähetetty julkaisu päätyykin kunniapaikalle kirjoittajan levyhyllyyn, oli sen saama tuomio mikä tahansa. Ilmaislevyjä ei myydä eteenpäin.

Voisiko sivuille toteuttaa RSS-syötteen uusista arvosteluista?
RSS ei ainakaan toistaiseksi onnistu muuta kuin artikkeleiden (blogimerkinnät, haastattelut) yhteyteen.

Kommentoin yhtä arvostelua, mutta sitä viestiä ei näy missään! Aika natsimeininki hei!?
Totta. Kommentit eivät siis katoa mihinkään vaan jäävät odottamaan ylläpitäjän vahvistamista. Reissujen aikana tähän vaivaan saattaa kulua jopa päiviä.

Voitsä hei pliis sendii ton Rudyn levyn ja sit uploadaa vaiks Fintsujen koko dizkograffan Tubeen?
En. Osta levy.

Kuka nettisivut on toteuttanut?
Tammelan Dave Navarro alias Janne Uotila, johon saat yhteyden esimerkiksi scrollaamalla sivuston alapalkkiin ja klikkaamalla hänen logoaan.

Pitäisikö näihin arvosteluihin luottaa sokeasti?
Ei. Tuoreet Platat -sivuston arvostelut antavat osviittaa levyn sisällöstä vain yhden räppidiggarin näkökulmasta. Jokainen tekee ostopäätöksen viime kädessä itse, joten muistakaa luottaa omiin vaistoihinne ja mieltymyksiinne. Älkää tehkö asioita vain muiden mielipiteiden pohjalta. Tietyt levyt aukeavat vain oikeassa tunnetilassa tai ajan kanssa. Jokainen albumi on arvokas.

Kuka näitä arvosteluita oikein näpyttelee?
Sivuston perustajana ja ylläpitäjänä toimii Mikko Määttänen, joka työskentelee mm. Blockfest-festivaalin parissa. Hänen toimittamia tekstejä on julkaistu myös saiteilla kuten Basso, Redrum-187 ja Syvällä Pelissä. Tämän vastauksen hän on kirjoittanut itsestään idioottimaisesti kolmannessa persoonassa, mikä kertonee kaiken oleellisen jannun henkisestä hyvinvoinnista...

Kysytäänkö näitä kysymyksiä muka useinkin sulta?
Ei. Konsepti toimii hyvänä tekosyynä infopaketin tekemiseen, jotta kenellekään ei jää homman nimi epäselväksi.

 

Pyöriikö mielessä kuitenkin kysymys, johon et löytänyt vastausta täältä? Laita mailia osoitteeseen mikko (at) tuoreetplatat piste fi.

(Päivitetty 15.9.2014)