Tommi Prkl - Suomalaista hyvinvointia

Kirjoittaja Administrator
01.03.2014
/ 5

Tommi Prkl - Suomalaista hyvinvointia
Omakustanne, 2012

Biisilista
1. Kyy
2. Avuton ft. Jouni
3. Yksin ft. Poko, Mikko Motiivi & Immu
4. Tanssimaan
5. Isänmaa
6. Turta
7. Lammas ft. Sauhu-Santtu
8. Hymy ft. Juju
9. Toivo

 

 

 

 

Läskit Lokit -yhtyeessäkin vaikuttava Tommi Prkl päätti lopettaa soolouransa syksyllä 2012. Viimeiseksi julkaisuksi jäi omakustanteena ilmestynyt pitkäsoitto "Suomalaista hyvinvointia", jonka nimekkäimpänä vierailijana kuullaan Jujua.

Levyn avausraita Kyy on tavallaan oikeutus koko albumin teemalle, sillä sen aikana räppärin usko ihmiskuntaan joutuu koetukselle. Bänen tuottama etninen biitti pyörii taustalla, kun Tommi Prkl tiputtelee läppää kaksinaamaisuudesta ja omista fiiliksistään. Muut kappaleet pyörivät muun muassa uusavuttomuuden, alkoholin kanssa läträämisen ja yhteiskunnan epäinhimillisyyden ympärillä.

Tittelin perusteella saattoi odottaa, että levy on täynnä armottoman synkkää paatosta. Biittipuolelle on kuitenkin valikoitunut myös muutamia tarttuvampia rytmejä melankolisen kolkkouden sekaan. Avausträkin lisäksi Immun tuottamat Tanssimaan ja Hymy yllättävät positiivisesti. Tommi Prkl hyödyntää taustat hyvin, sillä biisien tekstit eivät ole lähellekään yhtä hyväntuulisia. Tämä tuo levylle kaivattua kontrastia ja auttaa myös kokonaisuuden etenemistä huomattavasti.

Muutoin koko "Suomalaista hyvinvointia" -albumi on hyvin odotettua kamaa niille, jotka ovat aiemmin tutustuneet Tommi Prkleen tai hänen yhteistyökumppaneidensa projekteihin. Avointa tilitystä suomalaisuudesta ja Suomessa elämisestä. Tommin ilmaisua kuuntelee edelleen mielellään, sanoituksistakin löytyy hyviä pointteja. Mitään poikkeuksellisen hyvää ei valitettavasti vaan tälläkään kertaa kuulla.

Tommi Prkl on ollut mielenkiintoinen oman tiensä kulkija, joka on aina yrittänyt panostaa niin sanomaan kuin tarttuvuuteenkin. Välillä ollaan pitäydytty vakavissa aiheissa, välillä lyöty huumoriksi. Vaikka herralta on kuultu täysosumien sijaan vain väläytyksiä, on harrastuksesta ollut selvästi iloa myös monille muille kuin artistille itselleen. "Suomalaista hyvinvointia" on sikäli hieno lopetus tälle artistinimelle, että epätoivoisissa merkeissä alkanut levy päättyy kuitenkin pieneen pilkahdukseen Toivosta. Hattu pois.

(Mikko Määttänen)

 

3 / 5

 

Facebook: www.facebook.com/tommiprkl

LATAA "SUOMALAISTA HYVINVOINTIA" ILMAISEKSI TÄÄLTÄ 


Täytä kaikki kohdat jos haluat kommentoida arvostelua. Käytä arvosanaa lisätessäsi numeraalisia arvoja esim. 4.5 tai 2.5. Ei esim. ½. Viestisi voi olla maksimissaan 500 merkkiä.
Nimi (*):
Arvosana (*):
0
Kuvake:
Kommentti (*)