Mary-A - EP

Kirjoittaja Administrator
24.02.2014
/ 5

Mary-A - EP
Omakustanne, 2012

Biisilista
1. Maze
2. Lady In A Grief
3. Soul Purposes (VIDEO)
4. Fallen
5. 28 Dayz
6. Silent Village - Things
7. Silent Village - Remedy

 

 

 

 

 

 

Kajaanista Jyväskylän kautta Helsinkiin päätynyt Mary-A julkaisi ensimmäisen omakustanteensa kesällä 2012. Seitsemän biisiä sisältävä EP on sekoitus englanninkielistä räppiä ja soulia.

Levyltä lohkaistiin kiitosta kerännyt musiikkivideo kappaleesta Soul Purposes, jonka raikas biitti tempaa mukaansa ja sopii Mary-A:n itsevarman tulkinnan taustalle. Biisiltä löytyy myös hyvä, välittämisen tärkeyttä korostava sanoma, joka tosin esitetään kuuntelijalle tarpeettoman saarnaavaan sävyyn. Mary-A:n ensijulkaisulla on havaittavissa muitakin lupaavia biisikonsepteja, joihin on saatu myös koukuttavuutta mukaan kuten esimerkiksi Lady In A Griefin kertosäe tai Silent Village -raitojen vuoropuhelu Jani Sorsan kanssa osoittavat.

Valitettavasti laulajattaren artikulointi lipsahtaa ajoittain niin omalaatuiseksi, että sanoituksista on vaikeaa saada selvää ja tuotannon taso vaihtelee levyn edetessä rankasti. Oman luonnollisen flown löytämisessä vaikuttaa olevan myös vaikeuksia. Äänenkäytön kanssa tavoitellaan liian kunnianhimoisia suorituksia ja vokaaliosuudet kuulostavatkin liian usein täysin irrallisilta biittiin nähden. Mary-A antaa fiiliksen viedä mennessään. Se on kunnioitettavaa, mutta sopii tällä julkaisulla huonosti rytmiin ja saa aikaan vaikutelman yliyrittämisestä.

Mary-A ei potentiaalistaan huolimatta onnistu vakuuttamaan vielä ensimmäisellä julkaisullaan. Tämä arvostelu on kuitenkin julkaistu niin auttamattoman myöhään, että mimmi on ehtinyt jo tiputtamaan toisen kiekon pihalle ja tekemään vierailuja muiden artistien kappaleilla. Tarkastettakoon nämä ennen lopullista tuomiota.

(Mikko Määttänen)

 

2 / 5

 

OFF THE RECORD

  • Artistiuransa lisäksi Mary-A on ollut mukana mm. Pipefestin järjestäjätiimissä, kun Suomen perinteikkäintä hiphop-festivaalia vielä juhlittiin Vuokatissa.

Bandcamp: mary-a.bandcamp.com
Facebook: www.facebook.com/maryaymusic
Instagram: www.instagram.com/marya_music
SoundCloud: www.soundcloud.com/mary-ay
YouTube: www.youtube.com/maryamusic00 


Täytä kaikki kohdat jos haluat kommentoida arvostelua. Käytä arvosanaa lisätessäsi numeraalisia arvoja esim. 4.5 tai 2.5. Ei esim. ½. Viestisi voi olla maksimissaan 500 merkkiä.
Nimi (*):
Arvosana (*):
0
Kuvake:
Kommentti (*)