Pikkolo & Jaarli - Myskii

Kirjoittaja Administrator
24.02.2014
/ 5

Pikkolo & Jaarli - Myskii
Omakustanne, 2012

Biisilista
01. Paskaaks tässä
02. Samat tavat
03. Jotain rajaa ft. Puge, Jeijjo & Ännä
04. Varmanharmaa ft. Eemeli
05. Kokeile ft. Jannedude & Irstas
06. Uudelleen ft. Eemeli
07. Kessutauko (VIDEO)
08. 5.1
09. Ei sinne päinkään ft. Oiva Vedätys
10. Muutos
11. Passaa mikki

 

 

 

Espoolaisen Pikkolo & Jaarli -duon tuotoksista paistaa tekemisen meininki ja rehellinen rap-henkisyys kauas. Taustaporukan nimi on Pass The Mic Organization ja levyt ilmestyvät tietysti omakustanteena. Uusimman julkaisun nimi on "Myskii".

Kaksikon luontevuudesta kertoo jotain jo intron heitto: "Kumpi on kumpi, päätä ite". Biisinnimet kuten Paskaaks tässä, Jotain rajaa ja Passaa mikki niin ikään paljastavat tyylin olevan letkeä. Tavallaan kepeys tuokin aluksi mieleen Hugen ja Moden, mutta samaa teknisyyttä "Myskii"-levyltä ei voi löytää suurennuslasillakaan. Riimi on usein korvattu huomattavasti helpommalla tavun mittaisella loppusoinnulla tai jopa samalla sanalla. Itse asiassa se on ihan hauska ja omintakeinen tyyli, mutta välillä hellyyttävän aloittelijamainen.

Kummankaan flow'ssa tai äänenkäytössä ei ole valittamista, mutta toisaalta niiden varassa ei yleensä kannetakaan näin mielikuvituksettomasti kirjoitettua kokopitkää. Tuttuihin aiheisiin ei ole juuri löydetty uusia näkökulmia, paitsi ehkä kappaleessa 5.1, jossa hautajaismusiikkimainen tuotanto ja vitsit teknologiasta menevät ristiin niin pahasti, että lopputulos on suorastaan koominen. Sen sijaan pyörää keksitään melko sujuvasti uudelleen muun muassa biisissä Ei sinne päinkään, joka on hauska ote räppäreiden elämästä.

Tuotanto on pääosin klassista sample-kampetta, joka ei pilaa tai pelasta mitään, vaikka onkin keskimääräistä parempaa. Eemo1:n miksaus taas on erinomainen, saaden Pikkolon sekä Jaarlin äänet kuulostamaan vahvoilta ja yhteensopivilta. Vierailijat pysyvät kyydissä mukana hyvin, vaikka isosta ja sekalaisesta feattaaja-joukosta onkin vaikea vetää yhteen mitään. Eemeli lienee mieleenjäänein uusi tuttavuus.

Kaiken kaikkiaan "Myskii" on rosoinen kokonaisuus, joka ei hirveästi herätä tunteita. Ensimmäinen raita on lupaavan pehmeä alku, mutta tämän muotoisen kaljanjuontiräpin kortit on katsottu jo vuosia sitten. Yhtään paremmin eivät toimi levyn keskivaiheen synkemmät biisit, jotka eivät löydä omaa muotoaan. Kyllähän kaverit räpätä osaavat, mutta he tekevät sen sillä tavalla, ettei ainakaan muualta kuin Espoosta oleva kuuntelija saa mitään irti kuin paikoin.

(Torsti Vasara)

 

2 / 5

 

Bandcamp: pikkolojaarli.bandcamp.com
Facebook: www.facebook.com/pikkolo-jaarli
SoundCloud: www.soundcloud.com/jaarlijapigou


Täytä kaikki kohdat jos haluat kommentoida arvostelua. Käytä arvosanaa lisätessäsi numeraalisia arvoja esim. 4.5 tai 2.5. Ei esim. ½. Viestisi voi olla maksimissaan 500 merkkiä.
Nimi (*):
Arvosana (*):
0
Kuvake:
Kommentti (*)