Rehtivee - Rehti EP

Kirjoittaja Administrator
28.02.2014
/ 5

Rehtivee - Rehti EP
Omakustanne, 2013

Biisilista
01. Intro (Streit Autta RK) [VIDEO]
02. Ristikivifunk ft. Bege & Sibismalls
03. Moottoriturpa II
04. Traktori (skit)
05. Eroon näistä ft. Miki
06. Gängstäposse ft. Korstoraatio, FunkyDuke & Gettomasa
07. Mallioppilas
08. Pakka saada uudet ft. Miki
09. Aamut toimii ft. Bege & Gangsta Lyttä
10. Katuvalot valaisee
11. Tuun takas ft. Mikkone

 

 

 

Jyväskylän Ristikivestä ponnistava mc/tuottaja Rehtivee, aiemmin tunnettu myös nimellä Pikkuvaltsu, julkaisi ensimmäisen levynsä marraskuussa 2013. Reilut puoli tuntia kestävällä kiekolla on mukana 11 raitaa, mutta artisti on halunnut silti luokitella sen EP:ksi.

Rehtiveen meininki eroaa selkeästi Korstoraatiosta, FunkyDukesta ja muista melkein samaa ikäluokkaa edustavista jyväskyläläisistä gangstereista. Biitit ovat funk-sampleineen pirteän potkivia, sanoitukset pohjautuvat väkivaltaisten fantasioiden sijaan omaan elämään. Räppärillä on oma tilannetajuinen tyylinsä, jonka omaleimaisimpana piirteenä on flown puhkeaminen erittäin nopeatempoiseen sarjatuleen aina tilaisuuden tullen.

Arkisiin tarinoihin on helppoa samaistua. Vaikeat aamut, kuluneet kengät, koulumuistot tai tuhoon tuomittujen parisuhteiden vältteleminen eivät ole mitenkään erikoisia teemoja suomiräpissä, mutta Rehtivee saa näistä kaikista irti mukavan omakohtaista huumoria. Moni muu hänen asemassaan oleva nuori artisti olisi saattanut kokea paineita frendien materiaalin jäljittelystä, mutta Valtsu on oma aito itsensä. Hyväntuulinen, mutta tarvittaessa vittumainen. Kaukana nössöstä.

"Rehti EP" on ehdottomasti positiivinen yllätys nuoren artistin ensijulkaisuksi. Suomiräpistä tällaista kamaa löytyy kuitenkin jo kohtalaisen paljon entuudestaan eikä yksikään raita jää kunnolla kummittelemaan takaraivoon, vaikka kertosäkeetkin on kunnossa. Lisäksi nopeat räpit vaativat vielä hiomista, jotta ne eivät syö flowta tai varsinkaan artikulointia liikaa. Rehtivee on joka tapauksessa lahjakas, tunnistettavan tyylinsä niin räppärinä kuin tuottajanakin luonut lupaus, jonka debyyttialbumia jään odottamaan mielenkiinnolla.

(Mikko Määttänen)

 

3 / 5

 

Facebook: www.facebook.com/rehtivee
SoundCloud: www.soundcloud.com/rehtivee
YouTube: www.youtube.com/valtteriririri


Täytä kaikki kohdat jos haluat kommentoida arvostelua. Käytä arvosanaa lisätessäsi numeraalisia arvoja esim. 4.5 tai 2.5. Ei esim. ½. Viestisi voi olla maksimissaan 500 merkkiä.
Nimi (*):
Arvosana (*):
0
Kuvake:
Kommentti (*)
 
Lirpakka (Vieras) 4.5 / 5 Sat 1 Mar 14 22:34
Hyvä Levy! Featit,biitit ja räpit, kaikki mielyttävät korvaa! Myös mieleeni jäi todella kova biitti (Paskanaama) Tuottajalta, joka on kuulemma itse räppärin pikkuveli ja ikää löytyy noin 10-11 v. Biitti Mallioppilas
tiätsäkukamunfaijaon (Vieras) 3.5 / 5 Sat 1 Mar 14 17:26
verinen tamppooni
Samuli (Vieras) 5.0 / 5 Sat 1 Mar 14 17:19
shieeet
smalls (Vieras) 4.5 / 5 Sat 1 Mar 14 16:37
wöörd